Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Είναι μαϊμού η ουρακοτάνγκος

Από διαδικτυακή προσφορά των πρώτων τεύχων του Κόμιξ.
Πως σας φαίνεται το #1 ?
Μυρίζει καθόλου ?

17 σχόλια:

  1. δηλαδή υπάρχει περίπτωση to #1 στη παραπ΄νω φωτό να είναι φωτοτυπίες απο λέιζερ φωτοαντιγραφικό;;
    το χρώμα στίς διαγώνιες λουρίδες είναι κεραμιδί ενώ στα άλλα κόκκινο.. υπάρχει κανένας με το αυθεντικό #1 να μας πεί;;
    εγώ πάντως που το είχα κάποτε και το σκάναρα για να το βάλω μαζί με τα άλλα στη σελίδα με τα ΚΟΜΙΞ του mycomics.gr, ανάτρεξα σε αυτή τη σελίδα και το βλέπω να έχει κατακόκκινες λωρίδες στο λογότυπο.. ενώ αυτές στη παραπάνω φωτό είναι κεραμυδί.. και ούτε υπάρχει έντονο κίτρινο στο γύρω απο το άσπρο λογότυπο ΚΟΜΙΞ..
    λες να είναι μαϊμού;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι δυο λωριδες ειναι κοκκινες στο αυθεντικο και το περιγραμμα της λεξης ΚΟΜΙΞ ειναι κιτρινο..στο γραμμα Ο της λεξης ΚΟΜΙΞ ειναι μεσα γεματο κιτρινο...Οπως καταλαβαινω με τις λιγες μου γνωσεις,η φωτογραφια που μας δειξατε επρεπε να ειναι στην ιστοσελιδα του www.animalplanet.com και όχι σε σελιδα κομικς!ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτρεψτε μου να σας απαντησω σε δεκα μερες που θα επισκεφτω τα πατρια και εχω φυλαγμενα τα πρωτα τευχη του κομιξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαϊμού είναι φυσικά..
    Δεν υπάρχουν φωτοτυπίες του Κόμιξ 1.. υπάρχουν πλαστά κόμιξ 1..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, όμως το συγκεκριμένο τεύχος μπορεί να είναι και αυθεντικό. Και εξηγούμαι: ως γνωστόν, για όσους γνωρίζουν τα ελάχιστα από θέματα εκτύπωσης, το κόκκινο χρώμα προέρχεται από πρόσμιξη του ματζέντα και του κίτρινου. Στην "τετραχρωμία", όταν αναφερόμαστε στο κόκκινο εννοούμε αυτό ακριβώς: ματζέντα με κίτρινο. Επίσης είναι γνωστό ότι το κίτρινο είναι ένα χρώμα το οποίο αλλοιώνεται εύκολα από τις εκτυπώσεις, αρκεί να εκτεθεί σε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες, όπως ο ήλιος. Σίγουρα όλοι έχετε παρατηρήσει ξεχασμένα βιβλία στην βιτρίνα κάποιου βιβλιοπωλείου, που έχουν χάσει την "ζωντάνια" των χρωμάτων τους έπειτα από την μακροχρόνια έκθεσή τους...
    Ουσιαστικά αυτό που "χάνεται" πρώτο, είναι το κίτρινο.
    Όσον αφορά τώρα το αντίτυπο που φαίνεται στη φωτογραφία, αν παρατηρήσετε, η δεξιά πλευρά του, έχει κάπως καλύτερα χρώματα και σε κάποια σημεία φαίνεται ξεκάθαρα το κόκκινο και το κίτρινο. Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ότι το συγκεκριμένο τεύχος ήταν κάπου εκτεθειμένο (σε σταντ ίσως κάποιου επαρχιακού περιπτέρου) και η δεξιά του πλευρά ήταν καλυμμένη από άλλο περιοδικό.
    Βέβαια, θα τονίσω πως δεν μου αρέσει η "ανάλυση" της εκτύπωσης, έτσι όπως φαίνεται. Δείχνει να έχει πολλά "τετραγωνάκια" αν την παρατηρήσεις από κοντά... Αυτό είναι για μένα το πιο "επικίνδυνο" σε αυτή την αγορά.
    Ουσιαστικά, όμως, δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για την αυθεντικότητα ενός περιοδικού, βλέποντας μια φωτογραφία.
    Αν δεν το πιάσουμε οι ίδιοι στο χέρι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σχετικά με το παραπάνω θέμα: πρίν απο 6 χρόνια (και βάλε) περίπου βρέθηκα Μοναστηράκι. Σπάνια βρίσκομαι εκεί αν και μου αρέσει το μέρος γιατί δεν πάω σχεδό ποτέ Αθήνα. Γνωρίζομαι όμως σχετικά καλά με κάποιον πολύ γνωστό παλαιοπώλη της περιοχής απο παλιά. Αλλωστε αυτός ξέρει όλον τον κόσμο και όλοι τον ξέρουν. Μπαίνω στο σκοτεινό μαγαζί και βλέπω στο βάθος το ΚΟΜΙΞ #1 κρεμασμένο με ένα μανταλάκι σε ένα πάγκο. Επειδή η όραση μου είναι σαν του Θείου Σκρούτζ και φοράω γυαλιά στραβωμάρας, χρειάστηκε να πάω κοντά να το τσεκάρω. Σκύβω και διαπιστώνω αυτό που υποπτεύθηκα κοιτάζωντας το απο μακριά. Ήταν μαϊμού, κακοφτιαγμενο κιόλας σε φωτοαντιγραφικό λέιζερ. Αυτός βλέποντας με να το κοιτάω μου λέει: Πάρτο για 50 ευρώ και πούλα το για 100 να βγάλει και εσύ ένα πενηντάρικο.. γυρνάω και του λέω: ποιό αυτό; αφού είναι φωτοτυπίες και μάλιστα της κακιάς ώρας.. Σοβαρά; (μου λέει..) καλά άστο και βλέπουμε.. Το συμπέρασμα μου είναι ότι μερικοί απλά δεν έχουν το Θεό τους.. (σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή επάγγελμα της ζωής μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το συγκεκριμένο τεύχος είναι εξακριβωμένα 100% πλαστό..
    Όσο για τον χαζό αμερικάνο που είχε αγοράσει 10 αντίτυπα προς 500ε ας πρόσεχε! Να μάθει να είναι έμπειρος..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι προφανές πως το συγκεκριμένο πλαστό τεύχος έχει παραμείνει στον ήλιο για ώρες για να ξεθωριάσει. Για να μην φαινεται τόσο πως είναι μαϊμού. Όλα τα τεύχη αυτής της παραγωγής έχουν προβλήματα.. τιμές πάνω, λεκέδες από καφέ.. απλά για να φαίνονται πιο παλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..δηλαδή βρέθηκε κάποιος να του πουλήσει 10 φωτοτυπημένα αντίτυπα και αυτός τα αγόρασε 50 ευρώ το ένα με σκοπό να τα μεταπουλήσει πρός 100;
    δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο ηλίθιος.. κάτι άλλο θα έπαιζε.. εγώ λέω ότι τα είχε εν γνώση του.. μπορεί και να τα είχε φτιάξει και ο ίδιος.. είχα δεί να έχει και καραγκιόζηδες σε κακοφτιαγμένα φωτο-αντίγραφα έξω κρεμασμένα, οπότε το είχε αναγάγει σε κοινό τόπο την μαϊμουδιά με σκοπό όποιον ξεγελάσει.. τόσα κορόιδα περνάνε απο κεί (έτσι σκέπτεται αυτός τους πελάτες του).. πάντως να έδωσε αυτός 500 ευρώ για να πάρει φωτοτυπίες αποκλείεται.. μπορεί να διέδωσε αυτή τη φήμη για να καλυπτεί (και να δικαιολογηθεί) για τη γιούχα που έτρωγε σαν είδε ότι όλοι καταλάβαιναν τη μαϊμουδιά αμέσως.. απλά η μακακία του είναι που νόμιζε ότι ο κόσμος είναι κορόιδα και αυτός ο μεγάλος έξυπνος που θα τους τα πούλαγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όχι δεν έπαιζε κάτι άλλο. απλά είναι τόσο ηλίθιος. δεν το κατάλαβε ότι ήταν πλαστά.
    τα αγόρασε με 500ε. απλά όταν κατάλαβε πόσο κορόιδο πιάστηκε προσπάθησε να τα δώσει με 50ε το καθένα. όσο τα πήρε. όλο και κάποιος άλλος χαζός θα τα πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά, συγνώμη αλλά δεν είχα καταλάβει ότι μιλάμε για τόσο συγκεκριμένη περίπτωση και μάλιστα... κατά συρροήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν τα πράγματα δεν έχουν χαλάσει τώρα πρόσφατα. Ήταν εδώ και πολλά χρόνια. Απλό επειδή η πληροφορία δεν διαχέονταν τα περισσότερα έμεναν κρυφά. Πλέον εξαιτίας του internet ουδέν κρυπτόν.

    Όντως 2-3 άτομα είχαν ειδικευθεί στις «λιαστές» φωτοτυπίες. Μερικές μάλιστα τις έδειχναν και με καμάρι. Τόσο περήφανοι ήταν για αυτές.

    Είναι δύσκολο για κάποιον έστω και νέο συλλέκτη να ξεγελαστεί από ένα φωτοτυπημένο τεύχος. Ακόμα και αν μόνο το εξώφυλλο είναι μαϊμού. Το μόνο που μπορεί να τον δυσκολέψει είναι ο πανικός της στιγμής. Την ώρα που θα το βρει και μην χάσει την ευκαιρία. Αν έχει τον χρόνο να το πιάσει, χαϊδέψει (!), δει και μυρίσει θα το καταλάβει.

    Το συγκεκριμένο τώρα τεύχος ΔΕΝ είναι από τον πωλητή που είπαν τα παιδιά πριν. Άλλος το έχει βγάλει στο διαδικτυακό κλαρί. Μπορεί πάντως να προέρχεται από αυτήν την ηρωική παρτίδα.
    Σίγουρα μόνο από μια φωτογραφία ή μια σάρωση δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι γνήσιο ή όχι. Πολύ σωστά το λέει ο φίλος adamsjim Αλλά εγώ έχω μια αρχή. ΔΕΝ γίνεται να υπάρχουν πολλές συμπτώσεις μαζεμένες. Ξεθωριασμένο, άλλα χρώματα, τετραγωνάκια στην εκτύπωση. Τόσες συμφορές πάνω του δεν γίνεται.
    Έχοντας και την μαρτυρία του Θείου Σκρουτζ αλλά και του ανώνυμου φίλου δεν μένει παρά να το μεταφέρουμε στο Animal Planet.

    Σίγουρα πάντως κανένας επαγγελματίας του χώρου δεν θα αγόραζε το #1 στα 50 euro. Είναι γνωστό ότι οι αγορές τους προέρχονται από άλλες πηγές με πολύ χαμηλότερα κοστολόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οπως υποσχεθηκα πιο πανω, ελεγξα το πρωτο τευχος του κομιξ που εχω στην κατοχη μου με τα υπολοιπα, και μπορω να σας πω οτι το τευχος που απεικονιζεται στη φωτο ειναι απιστευτη ΜΑΪΜΟΥΔΙΑ!! Τοσο στο πρωτο, οσο και στα υπολοιπα τευχη, το χρωμα των λωριδων ειναι κοκκινο και οχι κεραμιδι, ενω το εσωτερικο του Ο ειναι κιτρινο! Θα σας ανεβασω και φωτογραφια. Η μονη διαφορα εγκειται στο γεγονος οτι το χαρτι του πρωτου τευχους ΔΕΝ ειναι ιλουστρασιόν οπως στα επομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγγνωμη για την αργοπορια, παρακατω σας δινω μια φωτο αντιστοιχη με την πρωτη, αλλα με ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ πρωτο τευχος για να δειτε τη διαφορα...
    [IMG]http://i439.photobucket.com/albums/qq115/drspiros/Komix.jpg[/IMG]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To σωστό link για την εικόνα του φίλου παραπάνω

    http://i439.photobucket.com/albums/qq115/drspiros/Komix.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mάλλον ο τυπάς που το έφτιαξε το #1 έχει κάνει μαζική παραγωγή. Παρατηρήστε εδώ τις γραμμές εκτύπωσης του εκτυπωτή και το διαφορετικό χρώμα στις διαγώνιες ρίγες πάνω!Επιπλέον κοιτάξτε τι απάντησε όταν του το είπα! Αν καταλάβατε εσείς, κατάλαβα κι εγώ!!!
    http://www.ricardo.gr/buy/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%82/comics-periodika/comics/1-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE-%CF%84%CE%B7%CF%82-disney-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/v/an671044160/?#QuestionsAndAnswers1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχει σβήσει την ερώτηση-απάντηση..
    Μπορείς να μας πεις περίπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή